Patates püresini lezzet şölenine dönüştüren taktik! Ne tereyağı ne krema koyun

Patates püresi, ana yemeklerin vazgeçilmez eşlikçilerindendir. Bu lezzetli eseri hazırlarken yapılan yanılgılar, istenmeyen sonuçlar doğuruyor ve püre lezzetsiz oluyor. Profesyonel şefler de, ipeksi kıvamda bir patates püresi elde etmek için dikkat edilmesi gereken 8 kıymetli yanılgıyı açıkladı.

HATA 1: YANLIŞ PATATESİ KULLANMAK

Mumlu ve nişastalı olmak üzere iki çeşit patates var. Yeterli bir püre yapmak için nişastalı olan tipi tercih edilmelisiniz. Beyaz kabuklu patatesler püre haline getirildiğinde yapışkan hale gelebilir ve pek de lezzetli bir püre olmayabilir.

HATA 2: ÇOK KÜÇÜK VE EŞİT OLMAYAN BOYUTLARDA DOĞRAMAK

Küçük kesimler daha süratli pişer. Fakat haşlanırken suyu da çok daha fazla çekerler ve bu yüzden tereyağı ve krema emiliminde sorun meydana gelebilir. Patatesleri eşit modüllere bölmek değerli. Farklı boyutlarda kesilen patateslerin kimi çok pişecek kimi de yeteri kadar pişmeyecektir. Bu da ezme kademesinde topaklanmaya neden olabilir. Patatesleri eşit ve orta büyüklükte kesmeye itina gösterin.

HATA 3: KAYNAYAN SUYUN İÇİNE PATATESLERİ KOYMAK

Kaynar suya patates koymak, patates püresinin topaklanmasıyla sonuçlanabilir. Patatesin evvel dış yüzeyi pişer, iç kısmının ise bu basamakta yarı çiğ kalma ihtimali vardır. Bu da patatesleri ezerken pürüzsüz bir püre yapmanızı pürüzler. Bunun yerine patatesleri soğuk suyun içine koyun ve kaynamasını bekleyin.

HATA 4: PATATES SUYUNA TUZ ATMAMAK

Daha lezzetli bir patates püresi hazırlamak istiyorsanız bunun için patatesler pişerken içine bir ölçü tuz eklemeyi unutmayın.

HATA 5: SOĞUK TEREYAĞI YAHUT KREMA EKLEMEK

Tereyağı ve krema, lezzetli bir patates püresi yapmak için temel bileşenlerdir. Onları soğuk bir biçimde eklerseniz karışımı da soğutmuş olursunuz. Birebir vakitte haşlanmış sıcak patatesler, soğuk krema ve tereyağını düzgün bir halde ememeyebilir.

HATA 6: TEREYAĞI VE KREMAYI BİREBİR ANDA EKLEMEK

Çoğu insan tereyağı ve kremayı karıştırıp birebir anda karışıma ekler. Lakin lezzetli bir püre yapmak için eritilmiş tereyağı ve kremayı farklı ayrı eklemek gerekir. Evvel tereyağını akabinde kremayı ek edin ve olağanüstü bir püre elde edin.

HATA 7: PÜREYİ ÇOK FAZLA KARIŞTIRMA

Püreyi gereğinden fazla karıştırırsanız nişasta hür kalır. Bunun sonucunda püre sakızlı ve yapışkan bir hale gelir. Tanımı hazırlarken nazik olmalısınız ve püreyi gerektiği kadar karıştırmalısınız. Patates püresini muhakkak blenderdan geçirmeyin.

HATA 8: PÜREYİ YETERLİ SAKLAMAMAK

Püreyi gerçek bir biçimde hazırladıktan sonra saklamak da değerli bir ayrıntı. Püreyi kapaklı bir kabın içinde saklayın. Servis yapmadan çabucak evvel biraz ılık krema ekleyerek karıştırmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir